Veruit de populairste bestemming voor vakantiegangers in Roemenië is de hoofdstad Boekarest. București, zoals de stad in het Roemeens heet, is een grote stad vol bezienswaardigheden, activiteiten en uitgaansgelegenheden. De mensen zijn er divers en vriendelijk, maar in eerste instantie wat afwachtend. Zodra het ijs gebroken is, zul je merken dat de Roemenen erg vriendelijk en behulpzaam zijn. Je kunt als toerist genieten van de verschillende bouwstijlen, prachtig versierde kerken, adembenemende paleizen en van heerlijk eten. Boekarest is één van de meest fascinerende hoofdsteden van Europa, omdat het enerzijds nog volgebouwd staat met gebouwen in Stalinistische stijl, terwijl je in het centrum gigantische shopping malls vindt zoals je die in Amerika ook ziet.

De bezienswaardigheden van Boekarest

De verschillende culturele invloeden hebben veel bewonderenswaardige bezienswaardigheden voortgebracht. De Roemeens-orthodoxe kerken zijn waarschijnlijk het eerste wat je opvalt als je door de stad loopt. Op de hoek van bijna iedere straat vind je een tot de nok toe met bladgoud versierde kerk, de één nog groter en opvallender dan de ander. Ook heeft de stad haar eigen Arc de Triomphe met een erg originele naam: de Arcul de Triumf, ter ere van de talloze Roemeense soldaten die hun leven verloren in de Eerste Wereldoorlog. Het imposante bouwwerk is voorzien van beeldhouwwerken van enkele beroemde nationale kunstenaars.

Uitgaan in Boekarest

Voor de feestvierende toerist is Boekarest hemel op aarde. De Roemeense hoofdstad heeft een geweldig nachtleven met kroegen, clubs en discotheken. Door de lage prijzen voor bier en andere alcoholische versnaperingen kun je al gauw een hele avond feesten voor slechts een fractie van de kosten in ons kikkerlandje. Eén van de bekendste en populairste clubs in Boekarest is de Player Club. Deze naam komt uit een Hollywood-film. De Player Club heeft een zwembad, kroonluchters, danseressen en lasershows. Een onmisbare avond voor ieder feestbeest dus. Als je meer houdt van rustig uitgaan heeft Boekarest ook genoeg te bieden: wijnbarren, pubs en kroegen vind je er genoeg.

Het weer in Boekarest

Qua klimaat zit het in Boekarest ook wel goed. De stad heeft erg aangename temperaturen in de lente, zomer en herfst. Alleen in juli en augustus lopen de temperaturen in de stad zo hoog op dat je soms liever binnen blijft. Dat komt, doordat het beton veel warmte vasthoudt en omdat door de ligging van de stad verkoelende briesjes zeldzaam zijn. De beste maanden om volop te kunnen genieten van alles wat Boekarest te bieden heeft zijn mei, juni en september. Tijdens deze maanden is het weer in Boekarest eigenlijk altijd erg aangenaam!