Om een vakantieland als Roemenië echt goed te ontdekken kun je ervoor kiezen om een excursie te doen. Een excursie in Roemenië is mogelijk op allerlei manieren, afhankelijk van je persoonlijke interesses en wensen. Het land heeft namelijk erg veel te bieden! De prachtige gebergten, adembenemende kastelen en historische steden zorgen ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen in Roemenië. Je kunt bijvoorbeeld een uitstekende sportieve vakantie plannen, waarbij je door de verschillende gebieden van Roemenië gaat om te genieten van de omgeving terwijl je mountainbiket, skiet of zwemt. Maar het land heeft ook van alles voor de culturele vakantieganger in petto. Het land heeft een zeer onstuimige geschiedenis achter de rug wat tot uitdrukking komt in een culturele, architectonische en historische rijkdom. Al met al is rondreizen door Roemenië voor iedereen een heerlijke ervaring. Die ervaring beleven kan alleen, maar er zijn ook verschillende maatschappijen die bijvoorbeeld een verzorgde groepsrondreis door Roemenië aanbieden.

Culturele en historische excursie Roemenië

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur en geschiedenis van je vakantiebestemming, dan is een excursie door Roemenië een geweldige ervaring. Het land heeft door talloze historische gebeurtenissen een gigantische hoeveelheid culturele bezienswaardigheden. Roemenië is door de jaren heen namelijk bezet en bewoond geweest door allerlei verschillende volkeren en culturen die allemaal hun stempel hebben geplaatst op de geschiedenis van dit prachtige land. Zo is Sibiu één van de meest diverse en levendige steden in het land. Deze stad is onmisbaar in een excursie door Roemenië. De stad is rond 1191 gesticht door Duitse kolonisten en stond voorheen ook wel bekend als Hermannstadt. Het is bovendien de belangrijkste van de zeven steden die Transsylvanië de Duitse naam Siebenbürgen (zeven burchten) gaven. Naast Duitse invloeden heeft Roemenië ook veel Ottomaanse, Hongaarse, Oostenrijkse en Russische invloeden die je overal terugvindt.

Sportieve excursie Roemenië

Als je meer houdt van een beweeglijke vakantie is Roemenië ook een geweldige keuze. Het land is rijk aan adembenemende natuurgebieden waar je al wandelend kunt genieten van de frisse berglucht. Hiken in Roemenië kun je het beste doen in de Karpaten. Dit berggebied strekt zich voornamelijk uit over Tsjechië, Polen, Slowakije, Oekraïne en Roemenië. Het Roemeense gedeelte staat ook wel bekend als de Transsylvanische Alpen. Wandelen in Transsylvanië is door de geweldige uitzichten een onmisbare locatie voor de sportieve wandelaar. Voor de liefhebber van meer extreme sporten heeft Roemenië vele skigebieden waar je kunt skiën en snowboarden. Als je niet zo van de kou houdt, kun je in de zomermaanden op het strand aan de Zwarte Zee windsurfen en zwemmen.