Op vakantie in Roemenië

Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië horen bij de populairste vakantiebestemmingen van Nederlanders. Na jaren vertoeven op een Franse camping willen we natuurlijk wel eens wat nieuws proberen. In dat geval is Roemenië een zeer goede optie en dat leggen we je hier uit. Roemenië is namelijk een prachtig vakantieland waar je kunt genieten van een nieuwe cultuur, geweldige omgevingen en adembenemende bouwwerken. Het land heeft namelijk erg veel te bieden voor ieder type vakantieganger. Als je van een culturele vakantie houdt kijk je je ogen uit. Dat komt, omdat de Roemeense cultuur er één is met vele invloeden uit andere culturen. Als je van lekker luieren houdt, kun je ook een geweldige Roemeense zonvakantie boeken. Het land ligt namelijk aan de Zwarte Zee. De Roemeense kust is relatief klein, maar wel voorzien van veel all-inclusive resorts en hotels. En ook voor de campinggasten heeft Roemenië meer dan genoeg te bieden. Er zijn namelijk campings in de prachtigste omgevingen te vinden.

Prachtige toeristische trekpleisters en bezienswaardigheden

Je kunt op onze site precies vinden wat volgens ons de mooiste bezienswaardigheden in Roemenië zijn. Roemenië heeft bijvoorbeeld fantastische kerken en kloosters waar je je helemaal in oude tijden kunt wanen. Herbeleef de Roemeense geschiedenis door de geweldig goed bewaard gebleven geloofsgebouwen. Ook heeft het land enkele fenomenale kastelen die zo uit een sprookje lijken te zijn gekomen. De Roemeense architectuur gebruikt de meest fraaie elementen uit verschillende Europese bouwstijlen om enkele magnifieke bouwwerken neer te zetten.

Heerlijk eten en drinken in Roemenië

Een ander goed voorbeeld van de culturele mengelmoes in Roemenië is het eten en drinken. De Roemeense cuisine bestaat namelijk uit de heerlijkste gerechten uit de verschillende omringende keukens. De Roemenen halen het beste uit onder andere de Turkse, Slavische en Oekraïnse keukens, terwijl zij ook nog eens hun eigen delicatessen hebben. Het is werkelijk een ongekende samenstelling van smaken, waardoor er voor iedereen wel iets lekkers te vinden is. We vertellen je hier precies welke gerechten en dranken je niet mag missen als je op vakantie in Roemenië bent.

Goedkoop op vakantie in Roemenië

Vaak denkt men dat een verre reis automatisch meer geld kost. Vaak is dit ook het geval, maar tegenwoordig valt dat binnen de Europese grenzen wel mee. Je kunt met een aantal handige trucs namelijk zeer goedkope vliegtickets naar Roemenië boeken. Natuurlijk houden we deze handigheidjes niet voor onszelf, dus je kunt verderop exact vinden wat je moet doen om zo goedkoop mogelijk op vakantie naar Roemenië te kunnen gaan. Er zijn in het land verschillende vliegvelden. Je hebt de keuze uit een stuk of vijf waar je vanuit Nederland naartoe kunt vliegen. We lichten alvast een tipje van de sluier op: als je slim boekt, is een vliegreis naar Boekarest goedkoper dan een retourtje Rotterdam-Alkmaar met de trein!

De beste Roemeense hotels

Als je op vakantie gaat naar een prachtig land zoals Roemenië wil je natuurlijk ook in een goed hotel zitten. In Roemenië zijn veel hotels te vinden die sterk in prijs verschillen. Daarom hebben we de beste hotels per regio voor je op een rijtje gezet aan de hand van beoordelingen van bezoekers. Natuurlijk begrijpen we dat niet iedereen behoefte heeft aan een luxueus Roemeens hotel en daarom hebben we speciaal voor jullie ook enkele tips om een goed hostel of camping te vinden. Je kunt in Roemenië namelijk echt alle kanten op. Je kunt er leven als een koning in Boekarest, maar ook voor weinig genieten van de Roemeense natuur.