Roemenië, gelegen in het hart van Oost-Europa, is een land vol natuurlijke schoonheid, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Voor fotografen biedt het een schat aan mogelijkheden om adembenemende foto’s te maken. Van majestueuze bergen en sprookjesachtige kastelen tot betoverende meren en charmante straatjes, Roemenië heeft voor elk wat wils. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de 10 mooiste plekken in Roemenië waar je fantastische foto’s kunt maken.

Tip: Kijk je liever een toffe video? Tom Vink heeft een schitterende film gemaakt waarin hij je meeneemt naar de hoogtepunten van Roemenië. Absoluut een aanrader. Zeker voor een drone fotograaf huren ben je bij hem aan het juiste adres!

Transsylvanië

Transsylvanië, bekend om zijn middeleeuwse kastelen en glooiende heuvels, biedt een prachtig decor voor fotografie. Verken het imposante kasteel van Bran, ook wel bekend als het “Draculakasteel”, en leg de mysterieuze sfeer vast. Daarnaast biedt het charmante stadje Sighișoara met zijn kleurrijke huizen en geplaveide straatjes talloze fotografische mogelijkheden.

Boekarest

De hoofdstad Boekarest is een mix van oude charme en moderniteit. Verken het historische centrum met zijn indrukwekkende architectuur, zoals het Roemeense Atheneum en het Parlementspaleis, en leg de prachtige details vast. Breng ook een bezoek aan het iconische Victoriei-plein en de Triomfboog voor unieke fotomomenten.

Bucegi-gebergte

Voor de natuurliefhebbers is het Bucegi-gebergte een waar paradijs. Met zijn steile rotswanden, groene valleien en kristalheldere meren biedt het spectaculaire landschappen voor adembenemende foto’s. Vergeet niet om de “Sphinx” en de “Babele” te bezoeken, twee opvallende rotsformaties die unieke composities opleveren.

Sibiu

Sibiu, een stad met een rijke geschiedenis, heeft een betoverende oude stad vol kleurrijke gebouwen en kronkelende straatjes. Verken de grote en kleine pleinen, zoals de Grote Markt en de Kleine Markt, en leg de prachtige architectuur vast. Breng ook een bezoek aan de oude stadsmuren en de Council Tower voor panoramische uitzichten.

Maramureș

Maramureș, een regio in het noorden van Roemenië, staat bekend om zijn traditionele dorpen en houten kerken. Fotografeer de prachtige houtsnijwerken en de traditionele levensstijl van de lokale bevolking. Mis ook het houten klooster van Bârsana niet, dat een idyllisch plaatje vormt te midden van groene heuvels.

Danube Delta

De Donaudelta, een UNESCO-werelderfgoed, is een paradijs voor natuurfot ografie. Verken de uitgestrekte moerassen, kanalen en meren, en leg de diverse flora en fauna vast. Van kleurrijke vogels tot waterlelies en rietvelden, de Donaudelta biedt eindeloze mogelijkheden om unieke natuurfoto’s te maken.

Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, een bruisende studentenstad, heeft een levendige sfeer en een rijke culturele scene. Fotografeer de indrukwekkende Sint-Michielskerk, maak een wandeling door het centrale plein en verken de gezellige straten vol kleurrijke gebouwen. Mis ook het prachtige Botanische Park niet, waar je schitterende bloemen en exotische planten kunt vastleggen.

10 Mooie Plekken in Roemenië om Fantastische Foto's te Maken 2

Rasnov Citadel

De Rasnov Citadel, gelegen op een heuveltop, biedt spectaculaire uitzichten over de omliggende bergen en valleien. Verken de oude vestingwerken, de historische poort en de verdedigingstorens en leg de middeleeuwse sfeer vast. Het is een ideale plek voor het maken van dramatische landschapsfoto’s.

Peles-kasteel

Het Peles-kasteel, gelegen in de pittoreske stad Sinaia, is een juweel van Roemeense architectuur. Dit sprookjesachtige kasteel met zijn gedetailleerde gevels, torentjes en omringende tuinen is een lust voor het oog. Verken de weelderige interieurs, de wapenkamer en de koninklijke kapel en leg de pracht en praal van dit koninklijke verblijf vast.

Brasov

Brasov, een charmante middeleeuwse stad omringd door bergen, biedt een overvloed aan fotogenieke plekken. Verken de historische binnenstad met zijn gekleurde huizen, smalle straatjes en het indrukwekkende Zwarte Kerk. Beklim de Tâmpa-heuvel voor panoramische uitzichten over de stad en fotografeer de iconische Brasov-letters op de heuveltop.

Waar ga jij prachtige foto’s maken in Roemenië?

Roemenië is een land vol verrassingen en onontdekte parels, perfect voor fotografen die op zoek zijn naar unieke en adembenemende beelden. Van de middeleeuwse kastelen en charmante steden tot de indrukwekkende bergen en betoverende natuurlijke landschappen, Roemenië heeft alles te bieden. Pak je camera, verken deze 10 mooiste plekken en leg de magie van dit prachtige land vast.