Ben je een motorvakantie aan het plannen naar Roemenië? Roemenië is een prachtig land waar je tijdens een motorvakantie zeker kunt genieten van adembenemende uitzichten, avontuur, gezelligheid en ontspanning. Lees de tekst hieronder goed door voor een aantal tips en wat advies als je een onvergetelijke motorvakantie naar Roemenië wilt ervaren.

Bereid je goed voor

Voordat je naar Roemenië vertrekt op motorvakantie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je motor in goede staat is. Ga na in hoeverre alle onderdelen goed functioneren en check of de banden voldoende profiel hebben. Het is ook verstandig om te controleren of alle verlichting en de remmen goed functioneren. Daarnaast is het ten slotte belangrijk om een EHBO-kit, wat gereedschap en reserveonderdelen mee te nemen tijdens je motorvakantie. Je kunt kwalitatieve motor topkoffers kopen om al je spullen in te bewaren zodat je veilig en comfortabel kunt rijden.

Routes Roemenië

Er zijn talloze prachtige routes in Roemenië die ideaal zijn voor motorrijders die op motorvakantie gaan. Denk aan de Transfăgărășan, ook wel bekend als de DN7C. De Transfăgărășan is een van de beroemdste wegen in Roemenië. Nog een reden om de Transfăgărășan te nemen is omdat het voorzien is van prachtige bergpassen, spectaculaire uitzichten en uitdagende bochten. Andere populaire routes zijn de Transalpina, de Maramureș-regio en het Bucegi-gebergte. Je kunt ook verschillende steden en dorpen bezoeken als Brașov, Sibiu en Sighișoara.

Veiligheid en verkeer

Veiligheid moet altijd voorop staan als je gaat starten aan een motorvakantie. Draag altijd een helm in combinatie met beschermende uitrusting. Goede voorbeelden zijn een motorjas, motorbroek, handschoenen en laarzen. Vergeet je daarnaast niet te houden aan de verkeersregels die in Roemenië gelden en pas je rijstijl aan de omstandigheden aan.

Accommodatie in Roemenië

Qua accommodatie kun je in Roemenië rekenen op een breed scala aan opties, variërend van luxe hotels tot eenvoudige campings. Er zijn accommodaties waar je ter plaatse accommodatie kunt boeken, maar vooraf boeken is aan te raden tijdens het hoogseizoen. Ga ook na welke de motorvriendelijke accommodaties zijn, vooral accommodaties die speciale voorzieningen bieden als veilige parkeergelegenheid.

Weersomstandigheden

Vooral voor de motorrijder is het belangrijk om rekening te houden met de wisselende weersomstandigheden in Roemenië. Het klimaat in dit land kan namelijk flink variëren, afhankelijk van het seizoen en de regio waar je gaat rijden. Neem geschikte kleding mee voor diverse weertypes en controleer de weersvoorspellingen tijdig.