Ga je binnenkort op vakantie naar Roemenië, dan kun je een hoop spanning, avontuur en gezelligheid verwachten. Dit geldt vooral als je kiest voor een campervakantie. Roemenië staat namelijk bekend als 1 van de beste en meest ideale camperbestemmingen. Wil je weten wat de redenen zijn waarom Roemenië de ideale camperbestemming is? Lees dan verder.

De prijzen zijn goedkoop

Een van de grootste voordelen van reizen naar Roemenië met de camper is dat het land relatief goedkoop is. Beschik je over een beperkt budget, dan is Roemenië een ideale plek om te gaan. Je krijgt er veel waard voor je geld en je hoeft geen fortuin uit te geven om een leuke tijd te hebben. Je kunt een voordelig geprijsde en kwalitatief goede camper huren in de Achterhoek als je een camperreis aan het plannen bent.

Roemenië is veilig

Ga je op campervakantie, dan dien je de veiligheid van alle reizigers die met je meerijden in de camper altijd voorop te zetten. Gelukkig staat Roemenië bekend als een veilige bestemming voor toeristen, aangezien de criminaliteit laag is. Je gaat natuurlijk waakzaam moeten zijn tijdens je vakantie, maar dit geldt voor elke vakantie in een bestemming die je nog niet goed kent.

Prachtige natuur

Roemenië staat bekend om de adembenemende natuurlijke landschappen. Je kunt er tijdens je camperreis genieten van uitzichten als uitgestrekte bergen en prachtige heuvels, groene valleien en kristalheldere wateren. Unieke plaatsen waar je zeker heen moet tijdens je campervakantie zijn de Karpaten, de Transsylvanische Alpen of de Donaudelta. 

Geen massatoerisme en gastvrije mensen

In Roemenië heb je niet te maken met massatoerisme. In vergelijking met populaire bestemmingen in Europa is Roemenië nog relatief onontdekt, waardoor je van meer rust en ontspanning kunt genieten als reiziger. De Roemeense bevolking staat daarnaast bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Je kunt struinen op de lokale markt, traditionele dorpen verkennen of gewoon langs de weg stoppen voor het maken van een praatje met lokalen.

Historie en steden

Roemenië heeft een rijke geschiedenis die tot de oudheid teruggaat. Dit is duidelijk te zien aan het aantal kastelen, kerken, ruïnes en historische steden. Je kunt de diverse plekken verkennen door een wandeling te maken, middels het openbaar vervoer, de taxi of door zelf een auto te huren. Leuke plekken die je zeker niet kunt missen in Roemenië zijn Brasov, Bran en Sibiu.