Ben je aan enkele dagen rust toe en wil je jouw batterijen opladen met een interessante maar vooral goedkope citytrip? Overweeg dan zeker een stedentrip in het Hongaarse Budapest per trein, een populaire bestemming (dit ligt heel dichtbij Roemenië en is prima te combineren als je een treinreis gaat maken door Europa). Budapest beschikt over vele troeven die je ongetwijfeld zullen boeien. Een citytrip richting Budapest werd nog aantrekkelijker vanwege de goedkope en rechtstreekse vluchten vanuit Charleroi en het Nederlandse Amsterdam. Wat zijn de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de Hongaarse hoofdstad Boedapest en wat moet je er zeker gezien hebben?

Waarom een treinvakantie?

Als jij kiest voor een treinreis weet je zeker dat je heel ontspannen zult aankomen op de plaats van bestemming. Je reist van station naar station. Elke grote stad heeft wel een treinstation waar je kunt opstappen. Er zijn ook speciale nachttreinen en rechtstreeks verbinding waardoor je in korte tijd een grote afstand per spoor aflegt. Een treinreis naar Roemenië boeken doe je eenvoudig online. Dit kun je doen via verschillende spoorwegen en boekingswebsite. Je kunt kiezen voor losse treintickets maar ook een speciale kaart kopen waarmee je onbeperkt door Roemenië kunt reizen per spoor.

Bezienswaardigheden

De Hongaarse hoofdstad Boedapest is zeker niet uitsluitend een vakantiebestemming voor zij die over een beperkt vakantiebudget beschikken. Met zijn ontelbare toeristische bezienswaardigheden weet het een uitgebreid publiek te bekoren. Absolute blikvangers zijn ongetwijfeld het koninklijk paleis, het parlement, en de basiliek, de opera en de indrukwekkende markthal in het centrum van de stad. Boven alles is Budapest echter dé stad van vele tradities. De laatste jaren werden de voor Hongarije en Budapest zo typische koffiehuizen grondig gerenoveerd en eindelijk in ere hersteld. Hier kan je de vroegere sfeer opsnuiven toen de vele intellectuelen en kunstenaars er hun vrije tijd doorbrachten. Hongarije telt honderden badhuizen en geneeskrachtige warmwaterbronnen en daaraan is in hoofdstad Budapest uiteraard geen gebrek. Naast ontspannend baden geniet je er volop van de prachtige architectuur of het warme heilzame water.

De mooiste hotspots bezoeken

De Donau doorkruist de stad en speelde altijd een belangrijke rol in zijn geschiedenis. Oorspronkelijk scheidde de rivier de steden Buda en Pest die uiteindelijk tot Budapest werden samengevoegd. De Donauknie, een indrukwekkende bocht tussen ruige bergtoppen moet je zeker verkennen en daarbij mag een romantische boottocht niet ontbreken. Hou je daar niet van dan kan je nog altijd met de trein, de bus of auto langs de Donau naar de burcht Visegrad van waaruit je een mooi panorama hebt over de Donauknie. Sfeervolle stadjes Szentendre en Esztergom zijn zeker een bezoek zeker waard.

Tip voor treinreizen: overweeg jij om een vakantie / citytrip met de trein te doen en heb je dit nog niet eerder gedaan? Kijk dan eens op verschillende reisblog om je goed voor te bereiden. Zo vind je tips over vertrektijden, bagage, de kosten en overnachtingen. Zeker als je naar het buitenland reist raden we aan extra tijd te besteden aan de voorbereidingen voor bijvoorbeeld je treinreis naar roemenië.