In een zoektocht naar een huurauto kom je er al snel achter dat er online heel veel aanbieders zijn. Van grote bekende bedrijven tot kleine ondernemingen en deelauto’s. Omdat het aanbod zo groot is weten veel mensen al snel niet meer waar te beginnen. Daar komt bij dat je op internet soms slechte verhalen vindt over louche bedrijven. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Een auto in de buurt huur je bijvoorbeeld betrouwbaar bij Auto huren Utrecht, terwijl je voor deelvervoer ook beter bij de grotere aanbieders terecht kunt. Benieuwd waar je verder op kunt letten? Je vindt hier een aantal tips.

Kilometerprijs

In de kleine letters van verhuurbedrijven vind je geregeld informatie over kilometer tarieven. Dit is relevant omdat deze sterk verschillen per bedrijf. Soms rij je tot een aantal kilometers, kilometervrij. Soms is dit tot 50 kilometer maar dit kan ook oplopen tot 100 kilometer. Hou hier rekening mee als je langere afstanden gaat rijden want dit kan zo behoorlijk in de kostprijs oplopen.

Ervaringen van anderen

Niets is zoveel zeggend als de ervaringen van anderen. Ga hier daarom ook actief naar op zoek. De makkelijkste manier om dit te doen is door op internet op zoek te gaan naar recensiewebsites en hier doorheen te lopen. Daarnaast kan je natuurlijk ook in je eigen netwerk rondvragen naar aanbevelingen voor verhuurbedrijven en positieve ervaringen. Op die manier krijg je een stuk meer zekerheid.

Eigen risico afkopen

Problemen die mensen vaak ondervinden met autoverhuur is wanneer zij schade hebben gereden met de auto. Natuurlijk is het verstandig om voor vertrek de auto na te lopen met de verhuurder en foto’s te maken van de staat van de auto. Echter kan je ook kiezen om de eigen risico in zijn geheel af te kopen en allrisk verzekerd op weg te gaan. Dit is zeker in het buitenland fijn. Door taalbarrières en tijdsdruk komt het soms voor dat mensen toch geld betalen voor schade die zij zelf niet gereden hebben. Als je huurt via Auto huren Amsterdam West betaal je voor een klein bedrag je volledige eigen risico af, maar dit kan alleen als de huurder ouder is dan 26 jaar.