Wanneer we op vakantie gaan ben je hier vaak ook echt aan toe. De drukte van werk en alle stress even achterlaten in Nederland. Er zijn veel verschillende soorten vakanties waar mensen voor kunnen kiezen. Zo zijn er mensen die houden van een actieve vakantie waarin ze veel zullen wandelen en bijvoorbeeld verschillende plekken willen bezoeken van het land waar ze naar toe gaan. Daarnaast zijn er ook veel mensen die het juist lekker vinden om op dezelfde plek te blijven en daar naar het strand te gaan of het zwembad bij het hotel. In beide gevallen zit je niet te wachten op vervelende blessures aan de benen. Maar wat kun je nou het beste doen om dit te voorkomen?

Welke factoren kunnen vermoeide benen veroorzaken?

Wanneer je een blessure hebt aan bijvoorbeeld de benen kan dit veel gevolgen met zich meebrengen. Wanneer de blessure aan blijft houden kan het zelf voorkomen dat je deze blessure moet laten behandelen door een fysiotherapeut. Deze vermoeide benen of de pijnlijke benen kan worden veroorzaakt door een minder goede bloedsomloop. Dit kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld lang staan of veel lopend werk. Hiernaast is een belangrijke oorzaak een verkeerde stand van de voeten. Het kan voorkomen dat de voeten te veel naar binnen kantelen waardoor de enkels en hierbij ook de benen worden overbelast. Het gevolg hiervan is de vermoeide en pijnlijke benen.

Wat kun jij doen om vermoeide of pijnlijke benen te voorkomen?

Om te voorkomen dat je vermoeide benen krijgt, wat vaak ook gepaard gaat met pijnlijke benen, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om aan te denken. Zo is het belangrijk om regelmatig te bewegen, een gezonde leefstijl te leven, zorgen voor de juiste schoeisel en voldoende water te drinken. Vooral het kiezen van goede schoenen en de juiste zooltjes in deze schoenen is een belangrijke factor voor het voorkomen van vermoeide en pijnlijke benen.

Goede schoenen en zooltjes zijn erg belangrijk

Zoals hierboven beschreven is het kiezen voor goede schoenen en hierbij goede zooltjes erg belangrijk. Naast het corrigeren van de stand van de enkels kunnen deze schoenen ook voorkomen dat je rugklachten krijgt. Doordat deze schoenen de enkels en vooral de hiel goed ondersteunen zorgt dit ervoor dat het bekken stabiel blijft staan. Dit zorgt ervoor dat de rugklachten voorkomen of grotendeels beperkt blijven. Een dikke zool met lucht er in, wat je bijvoorbeeld veel ziet bij de sneakers van tegenwoordig, zorgt tijdens het lopen voor een goede demping. Door de goede demping van de schoenen en hierbij ook de juiste zooltjes voor in de schoenen die passen bij jouw lichaam kun je in veel gevallen de hielpijn voorkomen.

Welke schoenen passen bij mij?

Tegenwoordig is er een ontzettend grote keus uit verschillende soorten schoenen en materialen. Nog Steeds blijft het een goede keuze om te kiezen voor natuurlijke materialen. Leer is bijvoorbeeld een product wat goede steun geeft en wat hiernaast ook meerekt en ademt.