Ben je van plan binnenkort een vakantie te boeken en twijfel je er aan om een roadtrip te maken? Roadtrips kunnen op veel diverse plekken gemaakt worden, zo ook in Oost-Europa. Bijvoorbeeld van Hongarije naar Bulgarije, naar Polen en Kroatië. Als je een roadtrip gaat maken dan komt de belangrijkste vraag, wat neem je allemaal mee?

Wat is belangrijk?

Als je gaat reizen in Oost-Europa valt er veel te zien en te beleven, er zijn zoveel verschillende culturen. Als je gaat rondreizen is het erg belangrijk om een goede periode te kiezen waarin je het kunt gaan. In Oost-Europa zal dat tussen juni en september zijn. Het is dan erg warm en de regio’s die je zal bezoeken zullen nog mooier zijn dan in andere seizoenen. Als je op roadtrip gaat, wat is dan handig om mee te nemen?

Je pakt eigenlijk twee tassen in; je handbagage en je backpack. In je handbagage bewaar je je rijbewijs, paspoort, creditcard, oplader, zonnebril en een kaart van de route. In je backpack pak je je kleren, toilettas, schoenen en je zwemkleding. Ga je kamperen? Denk dan ook aan het inpakken van een slaapzak, kussen, tent, tent accessoires, maar ook items zoals toiletpapier, snijplanken en service voor onderweg.

In de periode juni tot september is het erg warm. Waarschijnlijk zul je lange dagen maken om rond te reizen en alles te zien. In dit geval kan een koelbox jou goed helpen, een koelbox houdt de hele dag door jouw spullen zoals je fruit, beleg en flesjes met drinken koud. Op deze manier kan je als je een lange dag cultuur bent wezen kijken en je terugkomt, waardoor je redelijk uitgedroogd zal zijn, tot rust komen onder genot van je koud drankje.

Wat zijn leuke plekken om te bezoeken?

Als aanrader zijn er plekken in Oost-Europa die niet door heel veel toeristen worden bezocht, alleen wel heel erg mooi zijn. Een voorbeeld hiervan is de zuidelijke eilanden in Kroatië. Deze zijn niet heel toeristisch, maar wel heel erg mooi, een leuk eiland is bijvoorbeeld Korcula.

Ook de steden Berat en Gjirokastra in Albanië zijn hele mooie steden om te bezoeken. Deze zijn wel heel toeristisch dan het voorbeeld dat hiervoor werd genoemd.