Ben je woonachtig in Roemenië, ga je daar op vakantie naar toe, of ben je daar bijvoorbeeld tijdelijk op zakenreis? Hoe dan ook, internetten is vandaag de dag een belangrijk onderdeel van een verblijf in het buitenland. Daar zijn meerdere oplossingen voor, en er zijn een aantal zaken waar je goed op dient te letten. Lees verder voor meer informatie!

Waar moet je op letten?

Wil je internetten in Roemenië, dan zul je onder andere moeten letten op:

  • Prijs: Natuurlijk is prijs een belangrijke factor; hoe kom je zo goedkoop mogelijk uit en hoe zit het met roamingkosten? Vergelijk de prijzen van aanbieders en kies er een die een goede balans biedt tussen prijs en kwaliteit.
  • Kwaliteit van dekking: Controleer of de provider waar je in geïnteresseerd bent, een goede dekking heeft op de locaties waar je het meest gebruik gaat maken van mobiel internet. Gebruik hiervoor onder andere vergelijkingswebsites en informatie op de websites van aanbieders zelf.
  • Snelheid: Je wilt natuurlijk normaal kunnen internetten, zonder trage verbindingen of slechte netwerken. De snelheid van mobiel internet varieert en is afhankelijk van de provider en de locatie. Zorg ervoor dat je een provider kiest die voldoende snelheid biedt voor jouw wensen.
  • Beperkingen: Controleer of er bepaalde limieten zijn wanneer het aankomt op dataverbruik. Sommige providers kunnen bijvoorbeeld een bepaald bedrag voor een specifieke hoeveelheid internet (MB’s) bieden en daarna de snelheid beperken of extra kosten in rekening brengen.

Welke simkaarten zijn geschikt voor mobiel internetten in Roemenië?

Met behulp van bovenstaande tips kun je op zoek naar een geschikte oplossing voor mobiel internet in Roemenië. Welke simkaarten zijn dan eigenlijk geschikt?

Er zijn een aantal opties:

  • Lokale simkaart van een Roemeense provider. Hierbij is het van belang om bij je aankoop eerst goed te controleren hoeveel je betaalt per MB of per databundel.
  • Een data kaart waar je alleen mee kunt internetten, wat ook wel een data simkaart of data only sim genoemd wordt. Het handige hiervan is dat een oplossing is voor alleen internet, waardoor het geschikt is voor tijdens vakanties of in bepaalde apparaten.
  • Een prepaid simkaart of mobiel abonnement: Doordat er binnen de EU geen roamingkosten meer aanwezig zijn, betaal je niet meer voor mobiel internetten in Roemenië als in Nederland. Hierdoor kun je ook je Nederlandse simkaart of mobiele abonnement gebruiken voor internet in Roemenië. 

Het is handig om te controleren welke optie voor jou het voordeligst is. Je eigen verbruik en voorkeuren spelen hierbij een belangrijke rol.