In de aanhangerwereld zijn er genoeg verschillende aanhangers te vinden. Hierbij heb je ook aanhangers met verschillende assen, dit kunnen 1, 2 of 3 assen zijn. Schamelwagens zijn ook aanhangers met meerdere assen, helaas worden deze niet meer geproduceerd en krijg je er moeilijk onderdelen voor. In deze blog gaan wij inzoomen op de tandemasser aanhanger. Waarom zou je kiezen voor een tandemasser? Wat is het voordeel van een tandemas aanhanger? Dit zijn vragen die wij zo goed mogelijk gaan proberen te antwoorden in deze blog.

Wat is een tandemasser aanhanger?

Waarschijnlijk kan jij het woord tandem wel, een fiets voor 2 personen. Een tandemasser heeft dus twee assen. Doordat de aanhanger twee assen heeft, heeft de aanhanger 4 wielen, omdat er op één as twee wielen zitten. Bij een tandemasser wordt het gewicht van de lading verdeeld over de twee assen en is de aanhanger dus vaak beter in balans. Doordat er twee assen onder zitten, kunnen tandemas aanhangers ook vaak meer gewicht laden. Achteruitrijden en inparkeren is met een tandemasser erg gemakkelijk, omdat de aanhanger minder snel uitwijkt naar links of rechts door de vier wielen. 

Merken en soorten tandemasser aanhangers

Zoals eerder ook al vermeld is, zijn er veel verschillende soorten tandemas aanhangers. Naast merken en soorten heb je ook nog verschillende lengtes en laadvermogens. Hierdoor kan jij jouw keuze erg specifiek maken en is er waarschijnlijk altijd wel een optie. Uiteraard heb je de standaard soorten, zoals tandemas bakwagens of plateauwagens. Natuurlijk kan je ook een tandemas aanhanger kiezen die gespecialiseerd is voor een bepaalde lading, zoals koelaanhangers, autotransporters of machinetransporters. En zo zijn er meer soorten, qua merken zitten de aanhangers ook wel redelijk breed. Je kan tandemas aanhangers aanschaffen van onder andere de merken Eduard, Anssems, Hulco en Humbaur. 

Geremde of ongeremde tandemassers

Er zijn mensen die ongeremde tandemassers willen, maar is dat wel mogelijk? Dat is inderdaad mogelijk, het maximaal draagvermogen is dan 750 kg. Als je hiermee wilt rijden zou een B-rijbewijs genoeg zijn, maar boven de 750kg laadvermogen moet je al snel al een BE-rijbewijs gebruiken. Tenzij de combinatie van de auto en aanhanger samen onder de 3500 kg is. Natuurlijk is het altijd aan te raden om een aanhanger rijbewijs te halen als je vaak een aanhanger gebruikt. 

Een tandemasser is dus niet altijd geremd, maar in de meeste gevallen wel. Geremde tandemas aanhangers beschikken over een remsysteem, dat zorgt ervoor dat de aanhanger mee remt als je met de auto ook remt. Ook heb je bij een geremde aanhanger een handrem met breekkabel, als je aanhanger ontkoppeld tijdens het rijden, trekt de kabel de rem aan en breekt deze daarna. Hierdoor stopt de aanhanger en kan deze niet op zichzelf wegrijden en voor gevaar op de weg zorgen.

Meer tandemasser informatie

Voor meer informatie over tandemassers of andere aanhangers, kan je surfen naar Aanhangwagendirect.nl. Daar hebben ze een groot assortiment waarin jij opzoek kan gaan naar jouw gewilde aanhanger. Met vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.