Roemenië ligt aan de Zwarte Zee en is dus voorzien van een, zij het relatief korte, kustlijn. Door het zeer gunstige zeeklimaat is het aan de kust van Roemenië tijdens de zomer altijd aangenaam warm. Toeristen, en Roemenen evengoed, maken in de hete zomermaanden dan ook gretig gebruik van de Zwarte Zee. Een zonvakantie naar Roemenië wordt steeds populairder onder Europeanen. Een duik nemen in het water van de Zwarte Zee is dan ook zeer aangenaam. Het water is er namelijk minder zout dan in andere zeeën. Dat komt, omdat de zee aan de ene kant gevoed wordt door vijf grote rivieren, de Donau, de Don, de Koeban, de Dnjepr en de Dnjestr, en aan de andere kant door de Middellandse Zee. Het zoute water van de Middellandse Zee heeft een hogere dichtheid dan het zoete rivierwater en zinkt dus naar de bodem.

Voor een heerlijke strandvakantie in Roemenië hoef je door de korte kust niet lang te zoeken. Er zijn een aantal verschillende badplaatsen aan de Roemeense stranden, waarvan Constanța, Eforie en Mamaia tot de meest populaire bestemmingen behoren. Ook voor een all-inclusive vakantie in Roemenië ben je aan de Zwarte Zee op het juiste adres.

De havenstad Constanța

Constanța is de grootste en belangrijkste havenstad van Roemenië. Het is bovendien de oudste bewoonde stad van het land. De stad is gesticht in het jaar 600 voor Christus en kent  dus een rijke historie. Er zijn bijvoorbeeld allerlei oude ruïnes te bewonderen. Ook de historische vuurtoren Farul Genovez is een prachtig monument om te bezoeken. Constanța heeft een heerlijk strand om op te liggen. Het strand is iets rustiger dan de stranden van Mamaia of Euforie, omdat er minder hotels in de buurt staan.

De badplaats Mamaia

Mamaia is een typische badplaats en het populairste resort van Roemenië. Het leuke aan het strand van Mamaia is de ligging: gebouwd op een landbrug van acht kilometer lang en 300 meter breed. Deze landbrug scheidt de Zwarte Zee van het Siutghiolmeer. De hotels variëren van betaalbaar tot hotels met vier tot vijf sterren. Ook zijn er campings en bungalowparken in Mamaia. De temperaturen in de zomer liggen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Een betere plek om je strandvakantie te vieren vind je niet in Roemenië!

De badplaats Eforie

Iets zuidelijker vind je de badplaats Eforie, op zo’n 14 kilometer van Constanța. Ook hier is het goed vertoeven tijdens de warme zomermaanden. Eforie is samen met Mamaia de populairste Roemeense badplaas. Net als Mamaia heeft Eforie een landbrug tussen Eforie Nord en Eforie Sul. Deze landbrug scheidt de Zwarte Zee van het Techirghiolmeer. Dit meer is wel aanzienlijk zouter dan het Siutghiolmeer bij Mamaia.