Roemenië staat nog niet bij iedereen bekend als vakantieland. Toch is een vakantie in het Oost-Europese land een uitstekende keuze. Je kunt er terecht voor een strandvakantie, skivakantie en cultuurvakantie. Er zijn prachtige stranden, adembenemende bergen en historische kastelen te bewonderen. Bovendien is een vakantie in Roemenië geen doodsteek voor je portemonnee en kun je voor een fluitje van een cent vertoeven in een geweldig land dat alles te bieden heeft. Maar niet alleen het verblijf is erg goed betaalbaar, ook vliegen naar Roemenië hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende vliegvelden in Roemenië waar je naartoe kunt vliegen. Aangezien het land vrij groot is (Nederland past bijna zes keer in Roemenië), is het afhankelijk van je eindbestemming om het juiste vliegveld te kiezen. De drukste drie vliegvelden in Roemenië hebben we voor je op een rijtje gezet.

Bucharest Henri Coandă International Airport

Het grootste vliegveld van Roemenië, beter bekend onder de oude naam Otopeni, bevindt zich niet geheel onverwacht vlakbij Boekarest. Het ligt ongeveer zestien kilometer ten noorden van de Roemeense hoofdstad. De oude naam ‘Otopeni’ verwijst naar de gemeente waarin de luchthaven staat. In 2004 is de huidige naam aangenomen ter ere van Henri Coandă, een Roemeense luchtvaartpionier. Het vliegveld is één van de twee vliegvelden in Boekarest, samen met het kleinere Aurel Vlaicu International Airport. Aurel Vlaicu wordt sinds 2013 alleen nog gebruikt voor zakelijke vluchten.

Cluj Avram Iancu International Airport

Cluj Airport is de nummer twee op de lijst van drukste vliegvelden in Roemenië. Deze luchthaven, beter bekend als Someșeni Airport, ligt wat meer landinwaarts: negen kilometer ten oosten van Cluj-Napoca in Transsylvanië. Het is vernoemd naar de Roemeense revolutionair Avram Iancu. Het is het belangrijkste vliegveld in de regio en vervoert ieder jaar meer passagiers. Dat komt voornamelijk door de opkomst van kleinere Roemeense vliegmaatschappijen. De luchthaven breidt momenteel uit om de toekomstige groei te kunnen verwerken.

Timișoara Traian Vuia International Airport

De hekkensluiter van deze top drie drukste vliegvelden in Roemenië is Timișoara Airport. Het is de meest westelijk gelegen luchthaven van het land en is erg belangrijk voor de infrastructuur in de DKMT Euregio. Het vliegveld bevindt zich tien kilometer ten noordoosten van de stad Timișoara, in de historisch belangrijke regio Banat. Het vliegveld is vernoemd naar luchtvaartpionier Traian Vuia die in de omgeving van Timișoara geboren is. Traian Vuia staat bekend als de bouwer van één van de eerste vliegtuigen, waarvan een replica te vinden is in de aankomst- en vertrekhal.