Als je op vakantie naar Roemenië gaat kun je eigenlijk niet om de prachtige kastelen in het land heen. De kastelen in Roemenië hebben een rijke historie en een variërende bouwstijlen. Van neorenaissanictische tot gotische architectuur: Roemenië is wat kastelen betreft een waar sprookjesland. Het landschap is bebouwd met prachtige kastelen en imponerende burchten. Wij hebben de mooiste drie kastelen hier voor jou op een rijtje gezet. Deze must-see trekpleisters hebben naast een indrukwekkend uiterlijk ook een zeer interessante geschiedenis.

Kasteel van Hunedoara

Het Kasteel van Hunedoara is een gotische burcht in Transsylvanië. Dit bouwwerk voldoet aan alle ideaalbeelden die we van kastelen hebben. Door de gigantische ophaalbrug, spitse torens en duistere kerkers lijkt het haast een filmset, maar niets is minder waar. Het kasteel van Hunedoara heeft een geschiedenis die teruggaat naar de 14de eeuw. In het kasteel kun je prachtige fresco’s bewonderen. Deze muurschilderingen dateren uit de 15de tot 17de eeuw en zijn erg goed bewaard gebleven.

Kasteel Bran

Het Kasteel Bran ligt vlakbij de Roemeense stad Bran, in het district Brașov. Dit slot is in de 14de eeuw gebouwd en staat op grote hoogte in het berggebied de Karpaten. De zeer herkenbare rode torens geven het kasteel een imponerend karakter. Met name tijdens de winter in Roemenië, als er sneeuw in Brașov valt en de daken wit bekleed zijn, komt dit oogstrelende kasteel volledig tot zijn recht. Kasteel Bran bezoeken kan zowel in de winter als in de zomer, want ook tijdens de warmere maanden is het een geweldige ervaring. Kasteel Bran staat ook wel bekend als het kasteel van Dracula, al heeft het geen enkele connectie met het personage.

Kasteel Peleş

Kasteel Peleş is gebouwd tussen de jaren 1875 en 1883 en dus een relatief nieuw kasteel. Peleş diende eerst als zomerresidentie van de koninklijke familie, de familie Van Hohenzollern-Sigmaringen, tot hun afzetting door de communisten in 1947. Daarna is het gebouw voornamelijk gebruikt als museum. De meer dan 160 kamers hebben allerlei verschillende stijlen, van neogotisch tot Moors. Er zijn talloze koninklijke objecten te zien, zoals houtsnijwerk, wapens en schilderijen. De ex-koning van Roemenië maakte negen jaar geleden bekend dat hij het kasteel weer zou gaan bewonen. Tijdens een bezoek aan dit prachtige kasteel heb je dus een kans ex-koning Michaël I van Hohenzollern-Sigmaringen tegen het lijf te lopen!