Op vakantie gaan naar Roemenië kan het hele jaar door. In de zomer hangt er een aangename temperatuur boven het Oost-Europese land, maar augustus wordt wel ‘de maand van de oven’ genoemd, omdat de temperaturen dan kunnen oplopen tot ver over de 30 graden. Met name aan de kust is het dan heerlijk vertoeven, omdat er een heerlijk briesje vanaf de Zwarte Zee waait. Tijdens de koude wintermaanden is Roemenië een waar sneeuwparadijs. De bergen en pittoreske dorpjes worden bedekt onder een dikke laag sneeuw, waardoor ook de wintersporter zich thuis zal voelen in Roemenië. Het verschil tussen de warme zomer en koude winter komt, omdat het binnenland van Roemenië een landklimaat kent. Een landklimaat is een hete zomer en koude winter. Aan de Roemeense kust heerst een gematigd zeeklimaat. De zomers zijn daar nog steeds warm, maar de winters zijn iets minder koud.

Beste reistijd voor een reis naar Roemenië

Wat de beste reistijd voor een vakantie in Roemenië is, hangt af van het doel van je vakantie. Veruit de meeste mensen willen graag met lekker weer op vakantie. De cultuur snuiven of bergwandelingen maken gaat toch het fijnst met een aangenaam temperatuurtje. Daarvoor zijn de maanden mei en juni het meest geschikt: de zomer is dan nog niet echt begonnen en de extreme temperaturen blijven nog uit. Ook september is een uitstekende keuze, omdat de temperaturen dan weer ietsjes afkoelen. Temperaturen van rond de 23 graden zorgen voor de perfecte nazomer! Voor een strandvakantie kun je ook prima in juli of augustus gaan, omdat het kustgebied gekoeld wordt door de Zwarte Zee. De lentemaanden worden vaak geteisterd door veel regenval, en zijn daarom ook de minst populaire vakantiemaanden.

Sneeuw in Roemenië

Ook in de wintermaanden kun je prima naar Roemenië op vakantie gaan. De dorpjes en landschappen veranderen door de sneeuw in ware kunstwerkjes van de natuur. Met de gotische stijl van de oude kerkjes lijkt het net een Disneysprookje. Ook voor skivakanties is Roemenië een uitstekende keuze. Er zijn meer dan genoeg uitstekende pistes om vanaf te suizen. Vooral Brașov is een goede keuze. Het is een oude stad met allerlei soorten bouwstijlen, omringd door prachtige bergen en voorzien van een interessante geschiedenis. Een echt alles-in-één-pakket wat vakanties betreft dus.