Als wintersportland is Roemenië nog niet erg bekend in Nederland. De laatste jaren wint het land snel aan populariteit. Dat komt door de lage prijzen, maar ook door het prachtige winterlandschap. De bergen in Roemenië zijn in de winter bedekt onder een dikke laag sneeuw. Dan lijken de bossen en kastelen wel uit een sprookje te komen. Qua pistes doet Roemenië ook niet onder aan de meer bekende wintersportgebieden. Er is zo’n 216 kilometer piste in het land te vinden, waarbij de hoogte kan oplopen tot wel 2484 meter. Het grootste hoogteverschil in één skigebied is 1604 meter. Het is duidelijk dat Roemenië van alle gemakken is voorzien wat wintersportvakanties betreft.

Beste skigebied Roemenië

Het beste skigebied in Roemenië is Poiana Brașov. Dit skigebied nabij het prachtige plaatsje Brașov is een toeristische trekpleister. In 2010 is het skiresort uitgebreid van 50 hectare naar 80 hectare. Het gebied ligt zo’n 1020 meter boven zeeniveau en is gemakkelijk te bereiken vanuit de stad. Er rijden regelmatig bussen van en naar het resort. Het gebied is niet het hele jaar met sneeuw bedekt. Van november tot maart kun je er genieten van de Roemeense winter. Er ligt dan gemiddeld 50 tot 60 centimeter sneeuw. In 2013 werden verschillende sportevenementen georganiseerd voor het Europees Jeugd Olympisch Festival, waaronder skiën en kunstschaatsen.

Grootste skigebied Roemenië

Het grootste skigebied van Roemenië is Sinaia. Sinaia staat ook wel bekend als ‘De Parel van de Karpaten’. Het is gelegen in de district Prahova waar ook het wereldberoemde Kasteel Peleș te vinden is. De aanwezigheid van dit prachtige middeleeuwse kasteel geeft het gebied in de wintermaanden een sprookjesachtig uiterlijk. De skipistes zijn voorzien van acht skiliften, inclusief drie gondola’s. De langste piste is zo’n zes kilometer lang en torent 2500 meter boven Sinaia uit. In totaal kun je in Sinaia zo’n 20 kilometer aan piste vinden, variërend van makkelijk tot zeer moeilijk. Het gebied is vanuit het stadscentrum gemakkelijk te bereiken met goed georganiseerde openbaar vervoer.